Op deze pagina vind informatie aangaande:

* Onderhoud
* Advies
* Vloerverwarming

CV-ketel onderhoud, belangrijk voor behoud van uw CV-ketel

Een CV-ketel is een slim apparaat dat er voor zorgt dat u warm water en een comfortabele warmte in uw woning heeft. Door periodiek onderhoud voorkomt u dat uw CV-ketel verkeerd is ingeregeld en dat onderdelen van uw CV-ketel verroesten of onnodig slijten. Zo worden onnodig gasverbruik of storingen beperkt. Periodiek onderhoud is onderdeel van het onderhoudscontract van/met mij, zo voorkomt u ook problemen. Bovendien gaat uw CV-ketel langer mee.

Ik ben al meer dan 20 jaar actief in de bedrijfstak en heb veel kennis en ervaring opgebouwd met het onderhoud van CV-ketels. Door deze kennis ben ik in staat om ook oudere ketels in onderhoud te nemen.

Kies voor de zekerheid van het CV-Ketel Onderhoudscontract. Naast het tweejaarlijkse onderhoud kunt u mij 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen, mocht u onverhoopt toch een storing hebben.

Door periodiek onderhoud aan uw CV-ketel:

Gaat uw CV-ketel langer mee
• Blijft uw CV-ketel zuinig
• Worden storingen aan uw CV-ketel zoveel mogelijk voorkomen





Inspectie van uw ketel

Om te bepalen of ik uw bestaande CV-ketel in onderhoud kan nemen, controleren ik deze vooraf. Tijdens de inspectie controleer ik de installatie en werking van uw CV-ketel. Vind ik tijdens de inspectie afwijkingen en zouden er nieuwe onderdelen geplaatst moeten worden, dan overlegt ik dit uiteraard eerst met u en brengen ik deze in rekening.

terug naar boven

Vloerverwarming aanleggen ?

Vloerverwarming heeft een aantal grote voordelen. Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur vergeleken met die van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven. Daarnaast behoeft het een laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Hierdoor kunt u de thermostaat vaak 1 of 2 graden lager zetten dan bij gebruik van radiatoren en tóch een comfortabele temperatuur in huis hebben.


Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara / luchtwegaandoening een zeer aangename manier van verwarmen.

Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er bovendien geen radiatoren en dergelijke meer nodig, zodat deze geen ruimte meer hoeven in te nemen.


Vloerverwarmingsbuis wordt in een slakkenhuispatroon gelegd, omdat dit de meest gelijkmatige temperatuursverdeling oplevert. Hierbij worden de vloerverwarmingsbuizen zodanig gelegd dat de aanvoer- en retourleiding consequent naast elkaar liggen. Het voordeel van dit patroon is dat de vloertemperatuur nagenoeg overal gelijk is. Daarnaast de kans op scheuren in de vloer hierdoor ook geminimaliseerd.

 

 

Ik zal het proberen uit te leggen:

Het aanvoerwater komt via de verdeelset in het circuit. Het geeft zijn warmte aan de vloer af en verlaat dan het circuit na het 'keerpunt' met gelijkmatig afnemende temperatuur. De aanvoer- en retourleiding liggen hierbij parallel aan elkaar, waardoor temperatuurverschillen worden gecompenseerd en een gelijkmatige vloertemperatuur ontstaat.
Temperatuur in het midden: hier is de aanvoertemperatuur gelijk aan de retourtemperatuur nl. 35°C. Waar u ook de temperatuur meet. U zult merken dat de som van de aanvoer + retour gedeeld door 2 nagenoeg hetzelfde is. Ik zelf prefereer dan ook het slakkenhuispatroon.

Ik leg mijn vloerverwarmingssystemen nauwkeurig aan, wat neerkomt op een maximum oppervlak van 10 m2 per groep hoofdverwarming, 15 m2 per groep uitgebreide bijverwarming en 20 m2 per groep bijverwarming. Dit alles heeft tot gevolg dat u altijd het optimale comfort geboden krijgt. Wordt er een groter oppervlak bestreken, dan verliest u namelijk warmtecapaciteit omdat het warme water een langer traject af dient te leggen en dus verhoudingsgewijs eerder afgekoeld is.

terug naar boven

Advies:

Als u een nieuwe Cv-ketel zoekt voor uw nieuwe woning of vervanging van uw bestaande Cv-ketel, dan help ik u graag bij het maken van de juiste keuze. Van belang zijn onder meer:

Centrale verwarming en/of warm water?

Bij de keuze van een Cv-ketel is het van belang of u in uw situatie kiest voor warm water en/of warmte, afhankelijk van uw huidige situatie. Dit kan alleen een Cv-ketel zijn of een Cv-ketel met ingebouwde of een losse boiler naast de Cv-ketel.

Bij het advies voor een nieuwe Cv-ketel kijk ik samen met u naar:

* Op hoeveel plaatsen wilt u gelijktijdig warm water kunnen tappen?
* Uw huishouden, hoeveel personen maken gebruik van de douche?
* Heeft u een bad, stortdouche, massagedouche, bubbelbad, zo ja,
hoe vaak wordt het bad gebruikt en hoe belangrijk vind u het dat het bad snel gevuld is?


Bovendien, hoeveel heeft u over voor wat extra warmwater comfort?

Capaciteit (kW) van uw Cv-ketel

De benodigde capaciteit van uw Cv-ketel wordt mede bepaald door de grootte van uw woning. Hieronder een schema van de minimaal vereiste capaciteit per inhoud van de woning

22kw voor een woninginhoud van 250 tot 425 m3
30kw voor 425 tot 625m3
40kw voor 625 tot 900m3
50kw voor 900 tot 1075m3


Verder zijn voor het bepalen van de benodigde capaciteit van belang de mate waarin uw woning is geïsoleerd (geïsoleerde muren en dubbel glas) en het type woning (appartement, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaande woning).

Uiteraard zijn dit richtlijnen. Ik help u graag bij het exact bepalen van de juiste Cv-ketel. Samen met u wordt de juiste capaciteit bepaalt. Zo min mogelijk overcapaciteit, omdat dit niet energiezuinig is, maar wel conform uw comfort wensen. Daarvoor komt ik vrijblijvend bij u thuis om uw wensen te bespreken en uw huidige situatie te bekijken. Hierna geef ik aan welke oplossing het beste bij uw huishouden past.

terug naar boven